Login
Get your free website from Spanglefish

Annelieke Merx. (Zeeland-Erp)

 

 

Als klein meisje bouwde ze haar tennisracket om tot een gitaar en werd de haarborstel van moeder een microfoon en...... "zong en speelde" ze daarmee de liedjes die elke week bij Top Pop voorbij kwamen. Haar ouders zagen en hoorden het allemaal aan en merkten wel dat dit geen bevlieging van dochterlief was. Op enig moment met kerstmis schonken zij Annelieke dan ook een echte gitaar. Het mooiste kado ooit voor Annelieke!

Annelieke werd lid van gitaarclub Leyenda, en spelenderwijs tussen de lesroosters door, spontaan en zonder enige planning of pretenties, startte zij onbevangen haar muzikale carriere. Van bandjes tot koortjes in de kerk, tot optredens voor de toeristen in het buitenland en weer terug op het kamertje thuis. Om op deze unieke wijze, op eigen gevoel en kracht onbewust heel veel muzikale en podiumervaring op te doen. Tussen de bedrijven door nam Annelieke ook nog pianolessen, ging zangles nemen bij zangpedagoge Gonnie Goossens, Hanneke Lameres (conservatorium Utrecht), en zo werd de basis gelegd voor een florerende carriere.

Inmiddels is Annelieke uitgegroeid tot een professionele zangeres met veelzijdige muzikale kwaliteiten. Maar nog altijd vergezeld door haar gitaar...... "Ja, die hoort er altijd bij. Zonder m'n gitaar op het podium is een optreden naar mijn gevoel leeg en niet geslaagd". Je zou het kunnen beschouwen als een soort van maskotte. Daarnaast blijft dit instrument de sfeer tijdens mijn optredens verhogen en natuurlijk niet op de laatste plaats, heeft deze goede vriendin mijn imago sterk bepaald".

Annelieke beschikt over een prachtige stem en heeft de kwaliteiten van een volwaardige chansonnière in zich. Zij bezit de gave om passende melodiën te componeren bij teksten en schrijft ook eigen liedjes. Haar grote specialiteit is en blijft haar veelzijdigheid.
Heeft zij aanvankelijk veel bekendheid opgebouwd met de Brabantse c.d.'s en liedjes in haar eigen streektaal, zij houdt van contrasten en hoeft zich door haar zangkwaliteiten niet in een hokje te laten vangen. Annelieke laat zich er dan ook niet van weerhouden om ook Nederlandse, anderstalige en liedjes uit de jaren 60 en 70 en de beroemde "evergreens" te vertolken. Zij heeft daardoor de mogelijkheid zich in de liedkeuze heel flexibel op te stellen.

Annelieke is inmiddels alweer druk bezig met nieuwe liedjes en in het voorjaar 2010 kwam er na de succesvolle single "Naar de zon", (2008), weer een nieuwe Nederlandstalige single uit. Met deze Nederlandse lijn oogst Annelieke veel succes zowel in Nederland als in het buitenland.

                                                 

Annelieke trakteert de luisteraar dan ook op een veelzijdig, gezellig, vrolijk en ontspannen muzikaal liedjesprogramma, met heel veel sfeer. Dit alles zelf aan elkaar gepraat door haar gezellige babbel. De optredens van Annelieke zijn daardoor uniek te noemen, zijn nooit standaard of afgezaagd maar zijn breed en voor diverse gelegenheden toegankelijk. Op de Hollandpodia en bij TV Oranje bereikt zij met haar Nederlandse liedjes en clips een groot en breed publiek. Maar het kan ook varieëren van zingen en troubadouren onder een etentje, familiefeestje (zelfs bij u in de huiskamer of in uw tuin), het opluisteren van een doop, huwelijk of uitvaart, het brengen van een veelzijdig liedjesprogramma voor uw vereniging of stichting, tot een bijdrage in theaterprogramma's.

Marialiedjes tijdens een openluchtviering bij een veldkapel of concert in de meimaand en rond de kersttijd schotelt ze u een speciaal en bijzonder sfeervol kerstprogramma voor. Annelieke zingt niet alleen: zij weet sfeer te creëren, de juiste toon te zetten en betrekt het publiek op geheel eigen persoonlijke en levendige wijze bij haar performance. Annelieke is een zangeres met velerlei ervaring. Haar optredens staan als een huis, zijn vakkundig en professioneel maar behouden toch het warme en gemoedelijke contact waarmee Annelieke bij haar publiek sinds jaren bekend staat. Of het nu is met de intieme fijngevoelige klanken van haar gitaar, danwel de melodieuze muziekbegeleiding van een heel orkest: Annelieke weet de mensen altijd te raken en daardoor is elk optreden van Annelieke warm, sfeervol en spontaan. Een vrouw die zingt, speelt en optreedt vanuit haar gevoel.

 

                                                      

 

Annelieke heeft haar repertoire uitgebreid met de single en videoclip "Naar de zon" (2008) en "Kerstpakket" (2009).  In haar Brabantse streektaal en een mix daarvan heeft zij een 4 tal solo-CD's : "Nevel" 1998, "Leeveslust" 2002, en "Maoneschijn " 2006, "Vrolijk Kerstfeest" 2009 op haar naam staan. Met een 7-tal bijzonder mooie Marialiedjes, enkele nog geleerd van haar moeder, is Annelieke te beluisteren op de prachtige eerste en enige "Maria CD in Brabant " 2004. In 2002 maakte zij een succesvol tournee door Canada en bracht zij de kerst-cd "Onderweges naor Kerstmis " (2003) uit. Annelieke is tevens te zien en te horen op de in 2005 verschenen DvD: "In Brabant geborre" met het bijzondere lied "De Veldkapel". Ook leverde zij een muzikale bijdrage aan bijna alle CD's uit de reeks "Brabant op z'n Best". Liedjes van haar albums zijn regelmatig te horen bij Omroep Brabant en bij de diverse landelijke, regionale en lokale omroepen en ook in het buitenland.

 

Info : Annelieke Merx | (0413) 21 19 53 | (06) 51 81 51 48 | info@anneliekemerx.nl
 

 

 

 

 

 

 

 
site map | cookie policy | privacy policy