Login
Get your free website from Spanglefish

Gerard van Kol

De Brabantse dialectzanger Gerard van Kol (1950) uit Liessel, of zoals hij zelf zegt: "Leissel" is een echte ras muzikant. Op tien jarige leeftijd is Gerard begonnen met accordeon spelen. Enkele jaren later kwam hij er achter dat drummen veel leuker was. En toen begon zijn 'echte' muziekcarrière.

Op zijn vijftiende is hij terecht gekomen in zijn eerste orkest: 'The Remblin four.' In dat orkest was hij drummer/zanger. Na een poosje veranderde de naam van de band in: 'White Wheel' en ook enkele muzikanten wisselden. Het orkest speelde veel op dansavonden; kermissen, bruilofen etc.

Na 8 jaar kwam er een spectaculaire omzwaai in de muziekstijl, er werd gekozen voor de stijl; country/rock en men koos een andere naam voor de band: 'The Canyon Drive Band.' 

Er volgde met The Canyon Drive Band een aantal bewogen en mooie jaren. Met één Elpee, vier singels, tv optredens en festivals in binnen en buitenland.

Na 'The Canyon Drive Band' ging Gerard weer terug naar dans en amusement. En hij beleefde een tiental mooie jaren in Erp bij de band: 'Silverline'.

Na de band 'Silverline' weer terug naar het begin.

De gitarist van 'White Wheel' (Hans Kuijpers) vroeg Gerard te komen spelen bij: 'De Brabanten' Dat was eind jaren negentig.

De laatste jaren is Gerard van Kol zelf liedjes gaan schrijven in het "Leissels" dialect.

In 1996 verscheen zijn eerste CD: "Van Leissel". Deze CD heeft Gerard opgenomen met allemaal muzikanten waarmee hij vroeger muziek gemaakt had.

In 2008 kwam zijn tweede CD: "Van Leissel 2" uit.

De liedjes die Gerard schrijft en vertolkt gaan niet alleen over 'vruuger' maar ook over de dagelijkse dingen die we in het leven tegenkomen.

Al met al kunnen we zeggen een echte ras muzikant, met het hart in zijn geliefde "Leissel" en de Peel. Een plaats in onze rubriek: In de schijnwerpers zeker waard.

 

 

 

http://www.gerardvankol.net/
WikanikoWork from Home
site map | cookie policy | privacy policy