Login
Get your free website from Spanglefish

Nico van de Wetering

De zanger troubadour uit het hart van Brabant: Sint Oedenrode (Rooi).

Nico van de Wetering zingt al 20 jaar lang zijn eigen Brabantse dialectliedjes en liedjes van zijn overleden oom, Thieu Sijbers. Dit alles begeleidt hij akoestisch, dus alleen met zijn gitaar.

                   

Nico gaf vijf jaar lang het Brabants Buukske uit ( 1800 abonnees). Hij maakte zes CD’s, en is op vele verzamel cd's terug te vinden. Nico organiseerde in Rooi al een twaalftal Brabantse avonden. En let op, hij maakte zelfs het officiële Brabantse leesplenkske.

 

Nico had een hitje met het lied: Ik kom uit Brabant (speciaal gemaakt voor de jeugd). Het werd nr. 1 bij de verkiezing van de top-250 van Omroep Brabant. Ook maakte Nico een lied voor mijn dochter en haar vriendinnetje: "Ik heb tijd zat" (videoclip opgenomen in de Efteling. Op youtube te bekijken). Nico treed tientallen keren per jaar op.

Nico van de Wetering speelde een voorname rol in het al dat niet krijgen van een Brabants Volkslied. Hij is ook regelmatig te horen op lokale, regionale en soms landelijke radiozenders.

Op de website van Nico van de Wetering: www.Brabants-dialect.nl  of www.nicovandewetering.nl kun je alle liedjes die hij ooit maakte, beluisteren en (gratis) downloaden.

Behalve zijn werk in de gezondheidszorg geeft Nico tegenwoordig ook gitaarles aan een 60-tal 50-plussers.

Nico organiseert in Sint Oedenrode, Rooi dus, van alles: groenfeest, sponsor-avond voor gehandicapte kinderen, uitgeven van een boek met alle liedteksten en gedichten over het dorp, het produceren van een dubbel-CD met 35 liedjes over Rooi (dit is ook gereed) en momenteel is hij bezig met de voorbereidingen van een Rooise revue.

Maar bovenal is hij ook het hoofd van het gezin met vrouw Annette, zoon Bertus (18 jaar) en 2 dochters: Janske (17 jaar) en Anna (15 jaar).

 

websites: www.nicovandewetering.nl   óf   www.brabants-dialect.nl

e-mail: nicovandewetering@kpnmail.nl
site map | cookie policy | privacy policy