Login
Get your free website from Spanglefish

ROLAND VERSTAPPEN

 

Roland Verstappen is geboren op 29 Augustus 1958 in Helmond. Hij woont nu in Poppel, met vrouw en twee kinderen. Roland speelde op zijn 10e piano maar, toen hij 15 was, vond hij zijn instrument in een klein kioskje in Mallorca; de gitaar.
 


Roland was al vlug helemaal into de nieuwe folkmuziek van de seventies. Crosby, Stills, Nash and Young, Joni Mitchell, James Taylor en natuurlijk Paul Simon en Bob Dylan. Avonden lang zat hij te finger-picken uit boeken van Stefan Grossman. Maar toen hij ongeveer 20 was maakte hij kennis met de Keltische kant van de Folk, via Guy Roelofs en hij was helemaal verkocht.
Guy vroeg hem in de band Pegasus te komen spelen en dat deed hij. Later werd dat Finvarra, en nog later ging Roland door als singer-songwriter in een tijd waarin dit genre op sterven na dood was. Maar Roland ging door en hij ontmoette Ferdi Lancee, die hem met popmuziek bekendmaakte. Samen zochten ze naar een mix van zowel popmuziek als singer-songwriter, maar wel in het Nederlands.
Dat resulteerde begin '90 in twee hits, HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER, beiden waren tracks van zijn eerste album "Roland Verstappen", geproduceerd door Peter Koelwijn en gearrangeerd door Ferdi. Daarmee trad hij op in vele radioprogramma's en hij verzorgde meerdere TV optredens. De doorbraak in de muziekwereld was een feit.
Voordat zijn 1e CD op de markt kwam had ROLAND al verschillende nationale en internationale festivals gewonnen, waaronder in Curacao, Bregenz en Boekarest. Daarvoor deed hij vele theaters in Nederland en België aan als gitarist van GERARD VAN MAASAKKERS, in de folk wereld zeker geen onbekende.
In 1997 kwam zijn tweede album "Augustus". Dit stond vol met pakkende en meeslepende folksongs van eigen hand. Dit had niet het verwachtte succes, en Roland verdween letterlijk wat meer naar de achtergrond.
Roland heeft met KARIN POELL in 2003 de groep EADEN opgezet. Ze maakten hun eerste CD in 2006 en deze band tourde in wisselende samenstelling door binnen en buitenland, met Keltisch getinte, nieuw geschreven Folksongs en traditionals. Stevige, gevoelige en pakkende folk.


 

BRABOCANA

Roland heeft een album afgerond dat volledig gezongen is in het BRABANTS. Geen zwaar dialect, maar meer de taal die hij eigenlijk al tientallen jaren zelf spreekt. Een Brabants accent, met hier en daar typische woorden. De taal van Brabant, zijn thuis.
In zijn zoektocht naar zijn "wortels" is hij deze liedjes tegengekomen. Veel zijn geschreven in een tijd waarin hij en Karin het druk hadden….tussen de soep en de aardappels door, en grotendeels opgenomen in zijn eigen studiootje in Poppel, gedrumd door Ruben van Boven en gebast door Bernard Jussen in de Tafelbergstudio in Tilburg.
Hij heeft een mix gemaakt van stijlen, Americana, Turks, Keltisch, Singer songwriter, Pop, Smartlap en hij heeft ze verwerkt tot een typisch eigen geluid. Vandaar de term BRABOCANA; zijn geluid.
Als eerste single is gekozen voor het liedje dat hij 30 jaar geleden opnam als eerste single, "Het Straatje Van Vermeer", een liedje waarmee hij nog steeds wordt geïdentificeerd. Het is nu "Broabant Van Weleer" geworden. Een pakkend lied over respect voor de mens en de omgeving, de verbazing over het heden, met een sterk nostalgische insteek.
De clip is opgenomen op een landgoed in de buurt van Hasselt, Ridderborn door de talentvolle filmer Stefan Hems. Expres niet in het mooie Brabantse landschap. Dit om de inhoud van de song meer tot zijn recht te laten komen. Wel de nostalgische sfeer maar niet het oude Broabant. Want daar was ook niet alles Koek en Ei.

 

Roland Verstappen
Zanger / gitarist / liedjesschrijver
Eaden Music Productions
Hondseind 12a
2382 Poppel
Belgie
Tel. 0032 14 710571

info@rolandverstappen.nl


 
WikanikoWork from Home
site map | cookie policy | privacy policy