Login
Get your free website from Spanglefish

Lya de Haas en Hennie Korsten.

 

LYA DE HAAS.

Geboren te Vinkel, een klein Brabants kerkdorp, wat nu Maasdonk vormt, samen met Geffen en Nuland. Van haar  9e tot haar 24e jaar heft ze  in Heeswijk-Dinther gewoond. Later is ze weer terug gegaan naar haar geboortehuis in Vinkel. Momenteel vertoeft ze in Rosmalen.
Tijdens haar lagere schooltijd is ze al begonnen met haar hobby, zingen en gitaar spelen. Toen al zong ze graag in het Brabants dialect en ondanks kennismaking met verscheidene andere talen is haar liefde voor het Brabants altijd gebleven. Lange tijd is ze vertolker geweest van het Brabantse lied in het algemeen.
Door haar passie voor taal en muziek in het algemeen heeft ze ook een repertoire in andere talen en genres opgebouwd zoals; Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Mexicaans; pop - ballades - country - evergreens - traditionals.
Liedjes in het Brabantse dialect zijn door de jaren heen wel een specialiteit geworden. Zodoende trek ze al jaren kriskras door Brabant om overal te zingen.
In 1984 ging Cor Swanenberg teksten voor haar schrijven en vanaf die tijd is ze dat ook zelf gaan doen. Toen nog sporadisch, maar voor haar derde CD heeft ze alle teksten zelf geschreven, op één traditionele na.
Op 14 november 1993 is haar eerste solo-CD uitgebracht, een album: 'n Lutske me' Lya's , met 16 liedjes. Toen begon de grote bekendheid m.n. door haar Brabantse Marialiedje "Ons Lieve Vrouwke". Door het succes van de eerste CD kon ze in 1995 haar  tweede CD "Blef nog efkes" uitbrengen en in 1999 het derde album "Stille taal". De liedjes van deze CD's zijn óók op muziekcassette verkrijgbaar. December 2002 is haar eerste kerstalbum "Kerstcadeautje" uitgekomen. Inmiddels werkt ze alweer aan haar volgende CD.

              

Hennie de Groot, Lya de Haas en Hennie Korsten


Regelmatig zijn haar liedjes op Omroep Brabant te horen, waar ze uiteraard bijzonder blij mee ben. En trots is ze op het feit dat alle vier de albums bij Omroep Brabant tot "CD van de week" zijn uitgeroepen.
Sinds half oktober 1999 presenteert ze bij Omroep Brabant het programma "Op z'n Brabants" , voorheen op zaterdag, maar sinds september 2007 op zondagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur, met muziek van Brabantse bodem, waaronder veel Brabantse dialect liedjes en Brabantse blaasmuziek.
Muziek - het Brabantse lied - brengt gezelligheid, warmte, opent je hart en maakt vaak ook de lachspieren los. Dit kan in een volle theaterzaal, in de kerk, op een feest, binnen of buiten, bij een dinertje, in een restaurant, of bij U in de huiskamer. Ze hoopt met zingen in de toekomst nog veel plezier te beleven, samen met iedereen die daar ook van houdt.

Ze houdt van Brabants èn van de Brabanders, umdè - zoàs Ad de Laat zong:
"zo gróót as z'ne mond is, zo gróót is z'n hart! 

 

HENNIE KORSTEN.


Voor velen in Nederland en hier en daar ook in het buitenland een bekende naam, omdat hij als producer en gitarist in zijn eigen opname studio, vanaf 1981 zeer veel CD’s heeft opgenomen (en nu nog steeds) van verschillende genres, met bekende en minder bekende artiesten, veelal uit Nederland, maar ook uit andere delen van de wereld. En niet de minsten.
O.a. Waylon Young,(nl) George Hamilton IV, Dale Watson, Nokie Edwards, Charlie Gracie (USA) ; Steve Petico (Canada), The Mustangs (Finland), Magna Carta (UK), Anneke Grönloh, Andy Tielman, Corrie Konings, Trea Dobs, Savannah , Ilse de Lange (NL) ,Dana Winner, Burt Blanca (België), Lya de Haas , Cor Swanenberg, Wil Jonkers, Marie-Christien Verstraten, Noud Bongers, Jan van der Heijden, Kwartjesvolk, Revuo’s, Johan Biemans, Cor Versteeg (Brabant) , en vele anderen. Meerdere malen kregen CD’s grote erkenning.
De loopbaan van Hennie:
Op 12 jarige leeftijd is hij begonnen met het nemen van gitaarlessen. Na dit een jaar gedaan te hebben is hij zelf op onderzoek uitgegaan. Als hij 14 jaar is start hij zijn eigen bluesbandje. Jarenlang speelden ze in binnen- en buitenland en werden steeds meer een allroundband. Zijn interesse verbreedde zich in verschillende muziekgenres. Op 20 jarige leeftijd ging hij een klassieke opleiding volgen. Hij bracht zijn leraar wat moderne techniekjes bij, terwijl Hennie van hem de klassieke muziek leerde. Toen hij klaar was voor het conservatorium is hij echter een eigen gitaarschool begonnen. De leerstof varieerde van flamengo, blues, hardrock, pop en klassiek tot disco. Na dit 5 jaar gedaan te hebben begint hij in 1981 een eigen opnamestudio, waar hij werkzaam is als gitarist, technicus, arrangeur en producer. Veel filmmuziek kwam van zijn hand. Hij is een begeleider voor veel artiesten en bij uiteenlopende muzieksoorten. Zo heeft hij op meer dan 200 CD's het gitaarwerk verzorgd.
Vele jaren werkt hij ten dienste van anderen, zowel in zijn studio als op het podium. Wanneer hij steeds vaker optreedt als de vaste begeleider van zijn partner, de bekende Brabantse zangeres Lya de Haas, komt vanuit het publiek de vraag om een CD met gitaarmuziek van Hennie. Op verzoek van velen maakt hij in 2001 zijn eerste SOLO-ALBUM 

                                            

                  

Hennie de Groot en Hennie Korsten.

 

 

CD's van Hennie:


Calore
Deze CD met mooie accoustische gitaarmuziek wordt door een breed publiek enthousiast ontvangen. En al snel komt er vraag naar een vervolg.
Caliënte
is het 2e album van Hennie Korsten. Deze CD bevat uiteenlopende muziekstijlen, op een geheel eigen manier bewerkt. Een ontspannen warme sfeer, toegankelijk voor een breed publiek.
Intussen maakte Hennie ook een gitaar-CD met speciale ontspanningsmuziek.
Sereno
Ruim een uur lang relaxmuziek, in alle rust en recht uit het hart gespeeld. Ideaal voor in de sauna, tijdens massage en ontspanningsoefeningen.
Solare
Dit is een zuidelijk klinkende cd, geheel akoestisch opgenomen met verschillende soorten gitaren, voor deze cd is een speciaal door Antonius Wiegers klassieke gitaar gebouwd , de door Pedro Maldonado gebouwde requinto wordt hoofdzakelijk in de begeleidende sfeer gebruikt, het geheel wordt ondersteund door contrabas, een drummer en een sfeervolle gekozen percussie, allemaal gespeeld door vakmensen op hun gebied. Omdat de opname's geheel eerlijk en met hoogwaardige apparatuur gebeuren, klinken zij super, en worden de c d's regelmatig als luistertest in de betere stereo zaken gebruikt.
Dus ik zou zeggen ga er eens lekker voor zitten, leun een beetje achterover, en geniet, en met je ogen dicht is het net of je meespeeld,en zit je helemaal in de muziek.

D V D Solare
Deze dvd is geheel live opgenomen in Theater "de Voorste vennen" in Drunen. Hierbij wordt de luisteraar meegenomen op een tropische dag, de show begint in het ochtendgloren in de schemer, instrumentale nummers afgewisseld met de mooie zangstem van Lya de Haas , en een uitgekiend lichtplan nemen je mee door de dag, om 's avonds te eindigen in een tropisch feestje, laat je verassen

 


Kijk ook eens op: www.Lyadehaas.nl en www.Henniekorsten.nl

 
WikanikoWork from Home
site map | cookie policy | privacy policy