Login
Get your free website from Spanglefish

 DIKKE MIK.

Dikke Mik is een volksmeziekgroep uit Nuenen die in 1984 werd opgericht. De groep zingt vrolijke liedjes over het leven van alle dag die op een vermakelijke wijze aan elkaar worden gepraat.
Dikke Mik bestond uit Alex Gruithuijzen (1945, gitaar, ukelele, klarinet en zang), Huub Starmans (1956, accordeon en zang), Jan Vlemmix (1936, zang, contrabas, verbindende teksten en ritmeinstrumenten) en Gerard de Greef (1965, contrabas, trom en zang).
In 2010 verlieten Gruithuijzen en Vlemmix de groep. Voor hen in de plaats kwamen Jos Habraken (zang en gitaar) en Rob Habraken (zang en gitaar).

                                         
Volksmeziekgroep Dikke Mik voert u in een oer-Brabantse sfeer mee naar het lief en leed van alledag. Met de spreekwoordelijke blijheid van een Brabander, presenteren zij een boeiend muzikaal programma dat ze op vermakelijke wijze aanmekaar praten. De bezongen onderwerpen gaan zoal over vrijen, misdaad, drinken, stront, dood of ervaringen en adviezen hieromtrent. Ad libitum kunt u ook alom bekende liederen en instrumentale intermezzo’s verwachten. Het programma stemmen ze af op de wensen van het publiek.

  

De zin voor ironie, de onbekommerde luchthartigheid en de optimistische levenskijk staan garant voor een vermakelijke vlucht uit de realiteit en drukte van alledag. Bij elke uitvoering kunt u er getuige van zijn dat het gebodene het hoge peil heeft dat zij zich ten doel stellen.

 

      

 Bij de viering van het 15 jarig bestaan in 1999 benoemde wethouder van Dun volksmeziek Dikke Mik tot officieel ambassadeur van de gemeente Nuenen C.A.

Dikke Mik in 't Weverkeshof in Nuenen.

2009 Was het jaar van het 25 jarig jubileum. Dit hadden zij gevierd op 22 maart in besloten gezelschap door middel van een speciaal concert. Dit werd natuurlijk opgeluisterd door Dikke Mik zelf met aanvulling van enkele oud Dikke Mikkers. Tevens was deze middag ook het afscheidconcert van Jan Vlemmix . Jan Vlemmix had er ook 25 jaar opzitten als Dikke Mikker. De ‘burgemister’ kwam die middag speciaal voor deze gelegenheid een jubileumbord overhandigen. De overige Dikke Mikkers vonden het een nobel gebaar naar Jan, dat hij dit bord in ontvangst mocht nemen. Enige tijd na het 25 jarig concert heeft ook Alex Gruythuizen aangegeven ermee te willen stoppen. Het afscheid van Jan voelde toch eigenlijk ook wel als zijn afscheid. Om ook voor Alex een passend afscheid aan te bieden hebben we in de zomer van 2010 een voorjaarsconcert gehouden in het weverkes hof in Nuenen. Voor Dikke Mik was dit tevens de eerste gelegenheid om de nieuwe Dikke Mikkers, Jos en Rob Habraken, aan het publiek voor te stellen.

DIKKE MIK en de PERS:

in 1997:

We zijn echte Brabanders, dus we zien wel hè!
 

DIKKE MIK op INTERNET:

DIKKE MIK heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD's:

"D'n urste d'n beste" (Eigen uitgave Stemra DM 0001, 1999)
" 't Is wir dikke mik" (Eigen uitgave Stemra DM 002, 2002)
"Onderonsje" (Eigen uitgave Stemra DM 003, 2004)

CD's samen met anderen:

"Brabant op zijn Breedst" (Pink records CCD 11696, 1996)
"Nuenen markant / Muzikaal Nuenen 2001 (Gemeente Nuenen, 2001)

Contact: Gerard de Greef

               Tomakker

               5673 LD Nuenen

               06-20133706

Email: Vragen@dikkemik.org

Website: www.Dikkemik.org
WikanikoWork from Home
site map | cookie policy | privacy policy