Login
Get your free website from Spanglefish

Jacques van Gerven

't keind in mij.

                                     

 

Auteur: Jacques van Gerven

Aantal pagina's: 144

Uitvoering: Gebonden

Formaat: 22 x 22 cm

Prijs: €12,50

(ligt vanaf 6 juni voor u klaar bij boekhandel Priem in Valkenswaard)

 

Een boek met gedichten in het dialect en de vertaling in het ABN ernaast.

De jongere generatie kan er dus ook mee vooruit en leert wellicht een lesje Brabants dialect.

En, heel bijzonder, ieder gedicht is geïllustreerd door een kindertekening van één van de 14 kinderen die op eigen wijze hun beleving van het gedicht in hun kunstwerk verwerkten!

Jacques van Gerven combineert zijn gedichten in deze bundel met kindertekeningen.

Het is een verrassende combinatie, die de vrije associatie waarmee het kind tekent, verbindt met zijn gedichten die gekenmerkt worden door het intense, soms pijnlijke verlangen naar de personen en dingen die je liefhad en liefhebt in je leven; naar je thuisvoelen, geborgenheid, verbondenheid; naar schoonheid, verwondering, betekenis en absurditeit.

Zijn gedichten hebben vaak humor. Het levenselixer dat relativeert en energie geeft.

 


Jacques van Gerven (1952) was werkzaam in het onderwijs als docent Engels en directielid en is momenteel onderwijsadviseur, coach en  trainer op scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.  Hij maakte deel uit van cabaretgroep de Sjawi’s, speelde in musicals en produceerde ze, bracht een groot aantal cd’s uit, is regisseur,  zanger en tekstschrijver van gedichten, liedteksten en toneelstukken. In 2007 verscheen een humoristisch boekje van zijn hand  onder de titel “Weetuwelhoeveelditboekkostzeveneuroenvijftigcentkostditboek”

Hij won met de Sjawi’s de Ad de Laat-prijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het Brabantse dialect.

In 2014 werd hij genomineerd voor de Willem Iven-prijs, en zag hij enkele van zijn gedichten gepubliceerd in het Brabants Boekenweekboek en in Brabants Bloesem, een bloemlezing van gedichten in Brabants dialect.

 

 
site map | cookie policy | privacy policy