Login
Get your free website from Spanglefish

Taaftere.

 

                      

Taaftere is een trio uit Volkel dat in 2012 is gestart. Het drietal speelde jarenlang in bekende en minder bekende bandjes en speelt nu vooral eigengemaakte muziek. De een- tot en met driestemmige zang is in het Brabants of Nederlands.
Taaftere bestaat uit Mark Söhngen (zang, accordeon en trekharmonica), Mario van der Linden (zang en gitaar) en Willy Verkuilen (zang, mandoline en basgitaar).
Het trio behaalde in 2013 de derde plaats in de wedstrijd voor brabants moiste lied met:
Da witte oit noit nie.

        

Taaftere is een driemans folk formatie, die tweetalig nummers brengt (Brabants en Nederlands), één-, twee- of driestemmig zingt en afwisselt met fraaie instrumentale intermezzo's.  Dit alles is meest eigen werk. 
Het is een programma met gezelligheid en humor, dat regelmatig uitnodigt om mee te zingen, soms ook ontroert, maar steeds een eigen geluid laat horen.  
De drie leden van Taaftere hebben hun achtergronden in de muziek via pop, funk, blues, jazz, folk, bluegrass, cajun, zydeco en texmex.  

                                         
Folkforum schreef in 2013 over Taaftere
"Dan klonk de ervaren groep Taaftere met haar Brabo-zydeco juist weer verfrissend.  Mark SöhngenMario van der Linden en Willy Verkuijlen formuleerden met die aanstekelijke muziek - eindelijk - een waardig Brabants antwoord op de Limbo-texmex van Rowwen Hèze."


Taaftere is:
Mark Söhngen: zang, akkordeon, trekharmonika
Mario van der Linden: zang, gitaar
Willy Verkuijlen: zang, mandoline, basgitaar

                                   

Waar komt de naam Taaftere eigenlijk vandaan?


Het bijwoord 'taaftere' is ontstaan uit het voorzetsel 'te' en 'after' (ook wel gerekt tot aafter') dat ontstaan is uit 'achter'. Het is dus de dialectvorm van wat in het Nederlands 'te achteren' zou luiden (het zou een afkorting kunnen zijn van 'te achteren middags'). Het dialectwoord 'after' is wel verwant aan het Engelse 'after' (ze zijn als het ware broertje en zusje), maar 'taaftere' is niet ontstaan uit het Engelse woord 'afternoon'. Er bestaan in het Brabants ook dialectvormen als 'saaftere', 'saaftres' etc.

                           

Album

 

Het eerste album van Taaftere, getiteld: 'Duzend stappen' is verschenen!

Alle titels zijn gearrangeerd en uitgevoerd door Taaftere
Het album is geproduceerd door Taaftere 
Opname, mix en mastering door Peter van Tilburg, Studiobizz in Oss: www.studiobizz.nl
Fotografie en grafisch ontwerp door Lucie Verkuijlen

 

 

 

 

 

  Contact: Info@Taaftere.com

Website www.Taaftere.com

 

 
site map | cookie policy | privacy policy