Login
Get your free website from Spanglefish

                 

Medio 2014 vraagt Nuenenaar Bart Manders aan dorpsgenoot Frans Smits, of hij er iets voor voelt om Brabantstalige songs te gaan schrijven. Bart heeft inmiddels zijn sporen al verdiend in de Engelstalige punkrock. En Frans heeft al een hele carrière achter de rug met zijn bands Gossip en BraiNYarD. 
                                 
Het componeren en schrijven gaat voortvarend. Binnen enkele weken wordt er al een stuk repertoire uit de mouw geschud. En ook het samenstellen van een nieuwe band gaat voorspoedig. Frans vraagt zijn muziekmaatje, bassist/toetsenist Han ten Have uit Beek en Donk om mee te doen. En ook leadgitarist Marijn van Berkel uit Eindhoven, die eerder al deel uitmaakte van BraiNYarD, wil graag van de partij zijn. Door middel van audities wordt drumster Annet van Lankveld uit Boekel aan de band toegevoegd. 

                   

De band moet natuurlijk ook een naam hebben. Gezien het karakter van de songs en de uitstraling van de band, wordt gekozen voor ROAW VLIS.

                 

Hoewel de meeste Brabantse muzikanten zingen over nostalgische of carnavaleske onderwerpen, kiest ROAW VLIS ervoor om hedendaagse maatschappelijke thema's aan de kaak te stellen. 
In 2015 verschijnt de eerste single onder de titel: "Allennig Is Mar Allein". Een song over dakloos zijn. Al snel wordt deze song opgevolgd door: "Neij Gaij", waarin gesteld wordt dat je eerst naar jezelf moet kijken voordat je een ander beoordeelt. 
 

Begin 2016 verlaat zanger Bart de groep en neemt Frans de zangpartijen voor zijn rekening. En ook op de drums wordt gewisseld. Annet wordt vervangen door Nick Gerrits uit Maarheeze

                 

Er worden meer en meer songs geschreven en het repertoire wordt uitgebreid tot een volwaardig concertrepertoire van anderhalf uur.      

 

 

In juni 2016 wint ROAW VLIS de Brabantse Dialect Penning voor beste liederentekst met de song: "Zatterdag Oavend". Een lied over het hedendaagse fenomeen inzuipen en comazuipen. Daarnaast duikt de band de studio in voor de opnames van de single: "Fist In Ut Zoide". 
 
                                     

En..., wordt er hard gewerkt aan een draaiboek voor de bijbehorende videoclip, die in een bruin café in het Brabantse Lieshout met publiek wordt opgenomen. 

                  

 
Contactgegevens:
Tel: 0610967177
Facebook: ROAW VLIS
 
 
                       
Playlist
Frêtù In De Frietzaak.        
Zatterdag Oavund.            
Zatterdagge Naagt.           
Allennig Is Mar Allein.        
Roaw Vlis.                           
Naagtmerrie.                      
Unnen Angeskoten Boer.  
Neij Gaij.                              
Ooh Zo Hot.                        
Altijd Fist In Ut Zoidù.        
Zeg Nooit Nooit.                 
Un Gedrogt.                        
Gruuner Gras
Mèn Eigest Kasteel
Woarum Drijt De Wirreld Rond
We Goan Nog Nie Noar Hois
             
     
                                                            
 
 
 
                   
 
 
                           
 
 site map | cookie policy | privacy policy