Login
Get your free website from Spanglefish

 

 TRIO MARI DE BIJL.

 

        

Trio Mari de Bijl met een volwaardig theaterprogramma voor een prachtige Brabantse Middag- of Avondvoorstelling.

Mari de Bijl uit Rosmalen en al weer tijden woonachtig in het prachtige Brabantse Heeze begon al op de middelbare school met het schrijven en zingen van liedteksten. Alleen….het geduld om een muziekinstrument te leren bespelen is hem niet aangeboren.

                              

        Mari de Bijl                              Jan-Willem Verhoeven             Theo Leupen

Toen hij Jan-Willem Verhoeven, zanger en pianist, ook uit Heeze, ontmoette kwam er garen op de klos. Uiteindelijk werden de teksten steeds meer Brabants. Dat zingt net wat makkelijker. Omdat Jan-Willem Verhoeven vaak de tweede stem zingt was het wel zaak zijn Helmonds dialect aan te passen aan het Rosmalens dialect van Mari de Bijl. Enkele jaren geleden is gitarist Theo Leupen toegetreden tot het gezelschap.

                

Toen is ook de naam Trio Mari de Bijl ontstaan. Al komt er nu een heel orkest bij, we houden vast aan de naam ‘Trio Mari de Bijl. Nu is dan de tweede cd ‘Lekker wèrum’, opgenomen.

Trio Mari de Bijl: Zomerzon.

Liedjes die regelmatig de natuur aantikken maar dat kan dan ook gaan over een potloodventer die kou loopt te lijden in een park, of over een keurig getrouwde man uit Someren-hei, die een homo-ontmoetingsplaats aandoet. Verder een lekker liedje over de zomer, eentje over ons Brabant waar altijd wat te doen is, een over het Dommeldal, een rap over het gevaar van teken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mari de Bijl is de laatste tijd moeilijk aanspreekbaar en dat heeft te maken met het verlies van zijn kippen. ‘Ík ha die kiepe pas’.

Trio Mari de Bijl: Ik ha die kiepe pas..
(Ne me quitte pas. - Jacques Brel.)

Met het uitkomen van hun nieuwste CD “Lekker Werum” biedt dit trio een volwaardig theaterprogramma met (eigen) Brabantse Liedjes, fraaie gedichten en humorische anekdotes.

 

Website: http://bijl01.wixsite.com/triomaridebijl/contact

Email: Cielenmari@outlook.com

Telefoon: 06-52318830

 

 
WikanikoWork from Home
site map | cookie policy | privacy policy